Home Om

Om

Spelpsykologi har alltid varit en av mina stora intressen, så det kändes passande att skriva lite om det. Vad är det som får oss att spela? Varför får vi sådana kickar när vi vinner? Vad är det som händer i hjärnan när vi rullar en tärning eller placerar markerna på bordet? Erkänn – det är ett riktigt fascinerande ämne. Det finns trots allt få saker som får hjärnan att gå igång på samma sätt.

På Spelpsykologi hittar du massor av intressanta artiklar om allt från forskning till tekniker i att psyka sin motståndare. Av uppenbara skäl är poker ett av de populäraste kasinospelen som har med psykologi att göra. Det finns en hel sektion dedikerad till det ämnet! Det finns också en sektion som handlar om så den så kallade “vinnande inställningen”. Kan tron på att man kommer vinna faktiskt hjälpa en att vinna?

Jag hoppas att du kommer fascineras lika mycket som jag av psykologin bakom spelandet. Om du skriver kring det här området själv eller vill läsa om ett specifikt ämne så är det bara att höra av sig. Jag uppskattar att höra från läsarna!

Dr Jennifer Rattler